-->

Kuvia aiemmista koruista ja kokeiluista koosteena !

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Metallin käsittelystä, ihan sellaista pikkuvinkkiä.

Ajattelin hieman laittaa tuosta metallien värikäsittelyistä ja patinoinneista muutaman sanan tänne,
ja hivenen osittain valaista tuota aiempaa työtäni, Vihreää sudenkorentoa.

Vihreää oksidiväriä antavaa ja muutakin kaunista lopputulosta metalleihin voi kokeilla myös seuraavassa linkissäni olevin keinoin
http://sites.google.com/site/kultasepanala/tekniikat/muut-tekniikat/metallien-vaerittaeminen-ja-vaerjaeaeminen

Vihreä väri tulee, kun sivellään esinettä seoksella, jossa on kuparinitraattia 20 g, sinkkikloridia 20 g ja vettä 100 g.

Ruskea väri tulee, esineet kastetaan kuumaan liuokseen, jossa on kuparisulfaattia 100 g, rautakloridia (Ferri chlorid.) 80 g, jääetikkaa 5 ml ja vettä 1 litra.


Asekaupoista saa  ns. messinkimustaa tai millä nimellä nyt kulkeekin missäkin, jolla saa ihan aika vaivatta mustattua messinkiosia.


Aina kannattaa katsoa kulloisenkin kemikaalin käyttöohjeet. Ja sitten joissakin, varsinkin ulkolaisissa korutarvikeliikkeissä saattaa olla valmiita aineita joilla metallin käsittely on helppoa. Joko sivelytekniikalla tai korunosa kastetaan aineeseen. Käyttöohjeisiin kannattaa tutustua.
Ja tuulettuva paikka on tärkeää tai joissakin tapauksissa ja herkillä ihmisillä myös hengityssuojain!


Joissakin pienoismallien harrastekaupoissa ja pienissä Harrasteliikkeissä ( esim. Tampereella toimivassa Harrastekaupassa = askartateluun erikoistunut mielenkiintoinen pikkukauppa) löytyy myös tummennus ja oksidointiaineita sekä patinointiin tarkoitettuja aineita.

Marjo ;)

4 kommenttia:

  1. Voi Marjo kiitos ihan tuhannesti ;D

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedoista :)! Ehkä niille on käyttöä tässä joskus :).

    VastaaPoista
  3. No niin, ja kaikki joukolla sekoittelemaan erilaisia litkuja. Kivaahan tuo on, kun saisi vaan onnistumaan sen lopputuloksenkin. Vetäses jokin litkukurssi, ja tulen mukaan!

    VastaaPoista