-->

Kuvia aiemmista koruista ja kokeiluista koosteena !

torstai 24. heinäkuuta 2014

Suurella sydämellä



Vaihteeksi jotain uutta tännekin. Sain pitkästä aikaa idean tehdä jotain lasihelmistä ja niistä sitten syntyi tämä suurisydäminen kaulakoru- Suurella sydämellä. Kaulakorun lasihelminä on hennosti lohenpunaan meneviä vaaleanpunaisia lasihelmiä,joiden kavereina on kullattuja korunosia.
Itse olen harvemmin vaaleanpunaiseen yhdistänyt kultaa,mutta joskus sekin oli kokeiltava :)

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Korukoplan haastetta


Osallistuin Korukoplan blogin haasteeseen. Linkkiä en nyt saanut blogiin laitettua,mutta ehkä myöhemmin sekin onnistuu.
Haastetarvikkeet ovat haastekaveriltani Satulta siis saapuneet jo jokin aika sitten. Postikuoressa oli hauskasti 3 ruskeaa paperipussia, kuin entisajan karkkikaupan pusseja. Pusseihin oli kirjoitettu erilaisia tekstejä sisällöistä. Mukana tuli myös kortti,jossa toivottiin,että tekisin Mixed media korun. No sehän on ihan pakko tehdä,koska haasteesta on kyse :D


Kurkataan myös pussien sisältöihin:

Erilaisia riipustarvikkeita

Lukko-osia ja enkeli

Sekä helmiä vihreiden jadeneliöitten muodossa, valtamerijaspista ja lamppuhelmiä jne. sekalainen seurakunta.

Palataan sitten tässä taas asiaan,kun olen korut valmiiksi asti saanut tehtyä.

SITTEN ITSE KORUIHIN!
Korusetti Summertime.



 Kivet saatuani jako oli aika selkeä. Vihreät jadekivet ja lamppuhelmet sekä kristallilasihelmet  lauloivat minulle vanhaa laulua Summertime. Ja korusetin nimeksikin tuli Summertime. Myös riipuksien ja lukkojen kohdalla jako oli aika selkeä. Summertime  koruun kuului kello. Kuvissa ylhäällä kaulakoru.
Ja koska korun kaulakoru on näyttävämpi,korvakorut halusin niin yksinkertaisiksi kuin mahdollista. Kuvassa ylhäällä korvakorupari jadeneliöistä.
Kuvassa ylhäällä vielä rannekoru ,jossa kristallilasipisara kieputettuna riipukseksi.

Muut kivet ja lukot on suunniteltu myös koruksi ja kuparisesta sydänriipuksesta tulee pariisin maailmannäyttelyn koru vuodelle öööö...kun Eiffeltorni pystytettiin : En vain ole korua saanut loppuun asti valmiiksi,mutta jossain vaiheessa sen julkaisen.

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Vintagepronssin sävyjä ja pitkiä kaulakoruja

Tämä niinsanottu vintagepronssin sävy sinällään on minulle uusi tuttavuus. Olen lähinnä tehnyt ns. vanhanvärisiä koruja vintagemessingin sävyistä ja Vintaj- tai muista hyviksi havaituista sarjoista olevilla elementeillä.

Nyt sitten kokeilut puntariin:

Pitsisydän kaulakorun tein siis metalliosista ja hieman kirjavista,merensävyisistä akaattikivihelmistä ( koru on varattu).
Mielestäni tuo vintageprossin sävy ja nuo lämpimän sävyiset akaatit korostivat toistensa hehkua! Tätä tehdessä tuli sellainen pirteä olo ja onhan värit tunnetusti aika terapeuttisia.

Toisena koruna tein todella hehkuvan korun ja ensimmäisen pöllökorun mitä koskaan olen tehnyt !

Pöllö kuutamolla kaulakoruun valitsin pöllöriipuksen silmien värisiä kookkaita kristallilasihelmiä. Helmien upea keltainen sävy korostaa korua ja pöllöä. On hauskaa tehdä välillä värikkäämpiä koruja vaikka talvella kesää odotellessa .

Pöllö kuutamolla on noin 82 cm kaulanauhaltaan!


lauantai 1. maaliskuuta 2014

Metallia

En juurikaan ole tehnyt pelkkiä metallikoruja ja nyt oli aika kokeilla niitäkin, hopeoituina.
Yhdistin tällaista Roloketjua isoihin sydämiin ja yhdistin hopeoiduilla koristelenkeillä. Näihin koruihin sopivat hyvin isot jousilukot :) Kolme sydäntä löysivät toisensa .

Violetti enkeli sai alkunsa 8mm kokisista jadehelmistä,jotka mielestäni olivat kauniin liloja. Siipensä enkeli sai hopeoidusta enkelinsiivestä, jonka sitten patinoin sekoittamistani Vintaj sarjan patinoista . Kiillotin siiven lopuksi ja hieman kevyesti hioin siipeä niin,että siiven höyhenet tulevat hyvin esiin. loppusilaus hopeoiduin putkihelmin ja  -helmihatuin.

Olen taas tummien korujen jälkeen ihanstunut tekemään myös värikkäitä koruja. Ehkä se kevät sitten tekee jo tuloaan :)

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Talvisia koruja

 Kellertäviä kuvapohjia johtuen kirkasvalolampulla ja macroputkella kuvaamisesta. Toisaalta terävien kuvien ottaminen on häiriintynyt.koska yhdellä jalalla seisten ja samalla kuvaten on tasapainon pitämisessä ollut oma hommansa. Mutta päivitetään kuvat tänne, kaiken uhallakin :)
Olen jotenkin nyt talvella ihastunut kierreputkien käytöstä koruissa,ketjujen tilalla.
-Ylemmässä korussa on kullattuja korunosia ja sugiliittikiviä. Lehti on Trinity brass-sarjasta.
Tässä alemmassa korussa on mustia korunosia ja onyxeja. Toinen ihastukseni tänä talvena on mustien korujen tekeminen :) Runsaitten värien jälkeen musta jotenkin rauhoittaa ja on haastavaa tehdä kokomusta koru niin, ettei siitä tule tylsä.

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Hehkuvia sävyjä talveen

Välillä turhan arastellen on tullut käyteltyä runsaita kivimääriä ja hehkuvia värejä. Mieli kaipaa kuitenkin välillä piristystä ankean harmauden ja pitkän talven aikana. Aurinko näyttäytyy taivanrannalla koko ajan lyhyempiä aikoja.
Olen jostain syystä säilönyt ( hillonnut) jo muutaman vuoden näitä upeita Karneolikivihelmiäni.
Nyt sitten rohkaisin mieleni ja laitoin samaan kaulakoruun kahta erimuotoista, kurpitsanmuotoisia ja pienempiä pyöreitä, samaan kaulakoruun. Joskus ne yksinkertaiset lisukkeet vain riittävät,kuten mielestäni tässäkin korutapauksessa. Välihelminä on ainoastaan hopeoituja daisyja ja jatkoketjua takana. Korusta tein lyhyen mallisen Karneolinauhan.

Toisena värikkäämpänä kaulakoruna tein mustista Onyxeista ja viininpunaisista serpentiinikivistä lyhyen kaulanauhan, Mustaa ja viininpunaista. Tämän kaulanauhan metalleina ovat ainoastaan lukko-osat,jotka ovat musta gun-metallia. Ja tässäkään korussa ei juuri muuta kaivattu.

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mereltä tuulee

Jotenkin nyt kevät vain väkisin tekee tuloaan. Tuulet puhaltavat armotta ja jäät ovat kohta tiessään.
On Merellisten korujen aikaa kesän lähestyessä.

Tein tämän koruparin mielestäni yhteensopivistä kivistä ja hopeoiduista osista. Katsotaan lähemmin
Mereltä tuulee-kaulakorua

Lyhyen mallinen kaulakoru, jossa paljon kauniita yksityiskohtia. Riipuksena on kaunis Vintaj-sarjan antiikkihopeoitu meritähti. Huomaa myös kauniit simpukka-aiheiset hopeoidut helmet ja suuret kauniit hopeoidut helmihatut ja - kukkadaisyt. Muut korun metalliosat ovat myös hopeoituja.

Lähikuvaa korun kivistä: Hieman veden hioman näköiset turkoosit kivet ovat värjättyä akaattia. Tummanruskeat noin 8 mm kokoiset kivet ovat puujaspista ja kimaltavat isot hiekan hieman sävyyn ja osa turkoosin sinisen meneviä kiviä ovat fasettihiottuja säröakaatteja.

Toinen koruparista on Mereltä tuulee-rannekoru

 Rannekorussa samoja materiaaleja kuin kaulakorussa. Toinen turkooseista kivistä on kuitenkin turkoosinvärinen magnesiittikivi eli tuolla kuvassa enemmän oikella oleva..


tiistai 18. kesäkuuta 2013

Sinisen kukkia-kaulakoru

Joskus 1900-luvun alkupuoliskolla tulivat Cloisonnet eli emaloinneilla pinnoitetut helmet muotiin.
Helmien koristeelliset kuvioinnit toivat koruihin aivan erilaisen ja uuden vaikutelman.

Oma koruni on saanut vaikutteita hivenen tummista ja sinisävyisistä vanhoista koruista ja koruaarteista. Korun Cloisonnehelmet ovat sinisen ja turkoosin värein koristeltuja ja hopeoituja helmiä.
Korun kivihelminä on tummansinisiä Sodaliittittejä nugettimuotona ja turkoosia Magnesiittia pyoreänä muotona. Korujen tummansiniset fasetoidut rondellit ovat kristalleja.
Helmien väleissä on hopeoituja daisyja. Lukko-osat ovat myös hopeoituja.

Kaulanauhan pituus on noin 55-56cm.
Kuva on otettu korusta hieman varjoisammassa paikassa. Sodaliittikiven tumma sininen on vaikuttava ja kaunis vastakohta hyvin hopeisille Cloisonnehelmille.

torstai 13. kesäkuuta 2013

Nainen punaisissa-kaulakoru/ Woman in red-necklace

Pitkästä aikaa taas päivityksiä. Koruja on muutama tullut tehtyä, mutta kuvata ei sitten ole ehtinytkään.

Vintagea ja Art Nouveau-tyyliä taas kerran :)
Vintage and Art Nouveau style, once again:)
Hand-made "Woman in red" (Akvamarinin's) bead . Swaroskin pearls and 4mm red magma colors crystals. Vintage crystal beads. Brass and gold plated jewelryparts.

Viikonloppuna tein kauan työnalla olleen korun, johon tuon 1920-1930 luvun naisen kuvallisen helmen on tehnyt Akvamarin tilauksestani jo aikaa sitten. Helmen istutin  messinkiseen pohjaan ja sen kiinnitin sitten Filigraaniriipuspohjaan ja koristeeksi Vintagekristallihelmi ja pari kullattua helmeä.

Koru sopii mielestäni arkeen tai juhlaan!

Kaulanauhassa on Swarovskin Red magma-värisiä 4 mm kristalleja ja Burgundin-punaisia, naisen mekon värisiä, pyöreitä Swaroskin 8mm kokoisia helmiä. Helmien hatut ovat messinkisiä kukkakoristeisia helmiä. Kellertävät meripihkansävyiset AB-helmet ovat vintagehelmiä ja kristallia.Tsekkiläisiä lasilehtiä oli ihan pakko laittaa kaulanauhaan, varsinkin kun ruoteen sävynä oli patinoitu messinki!Osa korun metalleista,kuten lukko-osat ovat kullattuja.
Kaulanauha on suhteellisen lyhyt,joten se tulee aika lähelle kaulaa tai ainakin solisluiden lähelle, riippuen kaulan koosta.Koruun voin myös haluttaessa laittaa jatkoketjun!

"Woman in red" istutettuna mielestäni arvoiseensa alustaan. Yläpuolella olevat koristehelmet eivät näy kuvassa kunnolla, mutta kimaltavat kivasti luonnossa tuon naiskuvan yläpuolella.

Kaulakoru kokonaisuutena ja sydänlukko on mielestäni tässä paikallaan :) Naisen yläpuolella myös kullattuja helmiä.

Lähikuvaa kaulanauhasta.
Olisin laittanut linkin Akvamarinin-blogiin, mutta en onnistu täältä linkkejä oikein taas laittamaan. Mutta ehkä Akvamarin käy katsomassa tätä korua ja tuolta kommenteista sitten pääsette hänen helmi-ihmeitään katsomaan!

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Purppurasade- rannekoru/ Purplerain -bracelet

Purppurasade-rannekorun neliönmallisen akaatin kuviointi on upea. Valitsin akaatin kolmesta ostamastani akaatista. Seurakseen tämä 20mmx 20mm kokoinen kivi sai sterlinghopeahelmiä ja -daisyja sekä violetteja serpentiinikivihelmiä. Lukko ja lukon osat ovat myös sterlinghopeaa.
Klikkaamalla kuvaa saat sen suurennettua.

tiistai 28. toukokuuta 2013

Siruja sydämessä- kaulakoru ( pitkä malli)

Siruja sydämessä kaulakorun riipuksena tuollainen matta antiikkihopean sävyinen valtava sydän, sydämen korkeus 4,5 cm.
Korun kivinä: Sirukivet Fluoriittia ja violetit 8 mm kokoiset pyöreät kivet serpentiinikiveä.
Lukko-osan päissä hopeoidut helmet ja lukon osat myös hopeoituja.
Kaulanauhan kokopituus avattuna ja lukkoineen on huiketa 92 cm, joten kaulakoru sopii vaikka kesäisen vauvamasun päällä pidettäväksi :) Kaulakorun fluoriitit ovat hieman vihertävämpiä luonnossa.


sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Vintagekorvakorujen viikonlopun marssi


 HEDELMÄKORIT:


 Näissä korvakoruissa on kauniin sävyisiä liukuvärjättyjä Jadekiviä ja messinkiset häkkimäiset helmet, joita olen kevyesti patinoinut viileän kullan sävyllä. Korvakorukoukut ovat Vintaj-sarjaa samoin kuin helmissä käytetyt korupiikitkin.


lauantai 30. maaliskuuta 2013

Punotut pinkit kukat -korvikset

Hieman erilaista ja erikoista punontaa näissä korvakoruissa :)
Valkoisista ja pinkeistä Oh-ringeistä olen punonut nämä kukat ja niihin olen kiinnittänyt mustia särmikkäitä lucitehelmiä. Metallit ovat Gun-metallia eli mustaa sekin :)
Keskustat kuin ristipistoja säkkikankaalle ommeltuina :)

perjantai 21. joulukuuta 2012

Pihlaja-kaulakoru

Kaulakorun metallihelmet ovat kirkkaita hopeoituja helmiä. Neliönmuotoisissa helmissä on hauskat hieman Pihlajan lehteä muistuttavat kuviot ja ne patinoin punertaviksi. Patina jäi kiillotusvaiheessa kuvion uriin ja näin sain lehtikuvion hyvin näkyviin. Saman tein pillerinmuotoisille pikkuhelmille, joissa on renkaanmuotoisia kuvioita.Viimeistelin helmet vielä Renesanssivahalla(Renaissance Wax) kiillottamalla helmien pinna.
Kavereikseen nämä hopeoidut helmet saivat kahden eri oranssin sävyisiä kristalleja.
Nyt on Pihlaja saanut syksyn ensimmäisiä sävyjä.
Muut korunosat ovat myös hopeoituja.
( Kuvaa klikkaamalla saat korukuvan suurennettua)

lauantai 10. marraskuuta 2012

Punainen Karneolikivisydän.

Pientä keväistä päivitystä tännekin ja kuvien sekä vielä paikallaolevien korjausta.





















Punainen sydän: Punaiset kivet ovat hyvin oranssinsävyisiä ja eivät varmasti jätä saajaansa kylmäksi. Oranssinpunaiset kivet siis karneolikiveä ja sydämet ovat  aika kookkaat. Metalliosat ovat kullatut.

torstai 8. marraskuuta 2012

Hiekkarannalla-kaulakoru


Hiekkarannalla-kaulakorun suurenkokoinen riipusosa on kaunis hopeoidussa kehikossa oleva Maisemajaspis.Riipuksen kiven kuviointi toi mieleeni hiekkarannan ja ja tuulen puhaltaman hiekkamaiseman.
Kaulanauhassa olevat isommat helmet ovat mielestäni samaa maisemajaspista. Pienet 4mm kokoiset välihelmet ovat Lapidoliitti-kiveä. Lukko-osat ovat hopeoituja.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kukkiva maa-kaulakoru, sekä korvakorut

Lämpiävä ilma ja takapihalla kukkivat krookukset antoivat aiheen tälle kupari-ja kivikaulakorulle.

Korun väritys on aika rauhallinen, valitsin kuparin kaveriksi ruskehtavia kiviä, muutama ilmettä antava muunkin sävyinen kyllä korusta löytyy ;)

Kaulakorun riipusosa tulee kauniisti rinnan ja kaulan välimaastoon.


 Riipuosa ( yläkuva varjossa ja alakuva valossa kuvattu) on rakennettu muutamasta, 2 pyöreää ja yksi soikea, umpinaisesta kuparilenkistä. Kuparilenkissä kukkina on kaksi hematiittikivihelmeä, joilla on Trinity kuparisarjan isohkot helmihattukukat. Pohjana Hematiiteilla  pienet kupariset helmihatut.
Iso kivihelmi on ruskean ja valkoisen sävyinen tuliakaatti.


Kaulakoru on punottu korukuparilangasta ja kivinä on : Soikeat pitkämäiset helmet ovat Valtamerijaspiksia. Kirjavat helmet olivat Tuliakaatteja ja ruskeat pienimmät helmet ovat Bronziittia. Riipuksessa on lisäksi Hematiittikivihelmiä. Kupari hehkuu kauniisti korun kivien kanssa.
Lukkona on kuparinen koukkulukko.

Ja tarvitseehan kaulakoru omat korvakorunsa ja näissä korvakoruissa kukkii kupari .Lukkoina Trinitysarjan lukittavat koukut ja suuret kukkamaiset helmihatut ovat myös Trinitysarjan kupariosia. Kukkien alla on pienemmät kupariset helmihatut korottamassa hematiittikivihelmeä paremmin esiin.

tiistai 1. toukokuuta 2012

Hello-kitty Omenapuvussaan-korvakorut


















♪♫ Olen omena, olen omena, olen pyöreä omena ♪♫♫
Näissä korviksissa Hello-kitty on halunnut pukeutua omenapukuun.
Koukut hopeoidut.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Uusi Blogini! My new blog!

Päädyin nyt seuraavanlaiseen ratkaisuun :) Olen perustanut kakkosblogin muille kuin koruille eli ne läätikot ja kannet ovat siirtyneet http://marjonaskarteluja.blogspot.com/ osoitteeseen eli Marjon askarteluja- sivulle.

Koin hieman sekavana tänne Vintagekorujen sivulle sotkea muita töitä. Eli tervetuloa tuonne toisellekin sivustolle katsomaan erilaisten musteitten, Sizzixin laitteen ja erilaisten leikkureitten elämää.
Kokeilen tehdä myös erilaisia malleja ja linkkejä mukaville sivuille, joista muutkin harrastelijat voisivat hyötyä.

Samalla laitan linkkejä erilaisten tarvikkeitten maailmaan :)

http://marjonaskarteluja.blogspot.com/

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Metallin käsittelystä, ihan sellaista pikkuvinkkiä.

Ajattelin hieman laittaa tuosta metallien värikäsittelyistä ja patinoinneista muutaman sanan tänne,
ja hivenen osittain valaista tuota aiempaa työtäni, Vihreää sudenkorentoa.

Vihreää oksidiväriä antavaa ja muutakin kaunista lopputulosta metalleihin voi kokeilla myös seuraavassa linkissäni olevin keinoin
http://sites.google.com/site/kultasepanala/tekniikat/muut-tekniikat/metallien-vaerittaeminen-ja-vaerjaeaeminen

Vihreä väri tulee, kun sivellään esinettä seoksella, jossa on kuparinitraattia 20 g, sinkkikloridia 20 g ja vettä 100 g.

Ruskea väri tulee, esineet kastetaan kuumaan liuokseen, jossa on kuparisulfaattia 100 g, rautakloridia (Ferri chlorid.) 80 g, jääetikkaa 5 ml ja vettä 1 litra.


Asekaupoista saa  ns. messinkimustaa tai millä nimellä nyt kulkeekin missäkin, jolla saa ihan aika vaivatta mustattua messinkiosia.


Aina kannattaa katsoa kulloisenkin kemikaalin käyttöohjeet. Ja sitten joissakin, varsinkin ulkolaisissa korutarvikeliikkeissä saattaa olla valmiita aineita joilla metallin käsittely on helppoa. Joko sivelytekniikalla tai korunosa kastetaan aineeseen. Käyttöohjeisiin kannattaa tutustua.
Ja tuulettuva paikka on tärkeää tai joissakin tapauksissa ja herkillä ihmisillä myös hengityssuojain!


Joissakin pienoismallien harrastekaupoissa ja pienissä Harrasteliikkeissä ( esim. Tampereella toimivassa Harrastekaupassa = askartateluun erikoistunut mielenkiintoinen pikkukauppa) löytyy myös tummennus ja oksidointiaineita sekä patinointiin tarkoitettuja aineita.

Marjo ;)